hati berdendang sepi...

:: kita hanya mampu merancang dan impikan keindahan..tapi takdir yang menentukan kadangkala tak seindah apa yang kita bayangkan ::

Monday, 2 December 2013

ASSIGNMENT!

assalamualaikum..
yeah..kini aku kembali..setelah hampir sebulan lebih berlalu..
hahaha..mmg suke tunggu blog ni berhabuk n bersawang baru dtg nk bersihkan..

ala..lg pon xde cite nk share...
bkn xde cite..byk jer cite..cuma skill nk menaip ni dah makin berkarat..
xtau haih nk taip apa..tambah2 pulak keyboard lappy aku ni dah rosak..
huruf "P" dia xleh nk function dah..so aku terpaksa guna skrin keyboard..
haih payah oke..payah..ni sume nk mntak beli baru la ni..

mcm gini la ghoman skrin keyboard tu..msti ada antara korg yg xpernah guna kan??
ish..menda ni annoying sungguh..haha 
ha tgk tu.selalu cite muqadimah pnjang berjela2..padahal tajuk entri nk cite lain..
my bad..mmg xleh nk jd penulis di alam maya..hehehe
*ceh..klu malas tu ckp je la malas..xnak ngaku plak*
dan aku perasan..sejak aku minat cite korea ni.
lg la aku mls nk update blog ni..masa byk spend tgk mamat2 korea mata sepet jerr..
KANG GARY , KIM JONG KOOK., LEE MIN HO..tu jer yg dpt perhatian
lebih dari aku..yg lain2 tu maaf..xde perasaan..hahaha =P

oke2...back to the story..
ALHAMDULILLAH..
aku dah 3rd year skrg ni..sape sangka, kos yg mmg bkn pilihan hati.
tp at last aku dpt jugak survive..dah 3rd year kot..setahun jer lg..
moga Allah permudahkan sehingga ke akhirnya..

sejak dah jd senior ni..3rd year kan..
mmg sume benda malas nk buat..
benda yg aku maksudkan tu mcm aktiviti2 kat kolej ni la..
rase mcm diri dah tua sgt nk involve..hehe
tambah plak dgn ASSIGNMENT yg giler bertingkek2..
pening ar...pening arr..bila sebut psl assignment ni..

skrg ni dah minggu ke brape kuliah pon aku xsure,
hari ngan tarikh pon boleh lupe..
ni sume gara2 ASSIGNMENT n PRESENTATION.
sem ni mmg serabut..bkn aku jer..tp kwn2 yg lain pon sama..

betul lah kata org,..makin meningkat usia..makin byk tanggungjwb.. =)

meh sini eden nk tampal gambar yg konon2 eden ni rajin la buat assignment haha

baru baca tajuk dah pening =="

financial management..
aku dah la lemah bab2 nombor ni..
tah mcm mana boleh sesat dpt kos yg aku amek skrg ni..

haiya bil arabiah!!
sume ni kena hafal..
moga otak xberkarat sgt.. 

financial lg..susah2..
target pass jer untuk paper ni..
hahahah =P


fuuhhhhhhhhhh....
at least minggu ni dah xserabut sgt..sbb sume assignment dah submit.
tinggal 2 jer kot nk kena settle..adeh... =="
klu boleh upah org kan bagus..hehe

aku pon dah xtau nk citer ape..
sbb klu nk cite yg best2..kena tunggu mase yg best2..and mood yg best2 jugak..
*alamatnyer sampai biler pon xde la tuh..hahaha*

haaa..tetibe teringat,,dah ujung tahun ni ramai yg menamatkan zaman bujang..
so aku nk ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU..
maaflah klu ada invitation yg xdpt nk dipenuhi..bukan sengaja.
cuma xkena masa dan kadang2 terlupe..hehehe maafkan sy...maafkan sy...

*abes la..aku kawen nnt xde org nk dtg..haha*

nah..akhir sekali..aku tepekkan sekeping gambar diri sendiri..
UM = OREN..sempena PRO-MAHASISWA menang PRK aritu..
TAHNIAH  dan SELAMAT MEMIMPIN =)











Tuesday, 15 October 2013

salam aidiladha =)

assalamualaikum..

fuh..fuh.uhuk3..
ya allah..berhabuk..bersawang..mcm rumah tinggal dah blog ni..
maaf la..tuan tanah ketiadaan mood dan keinginan nk membebel mahupun merepek kat blog ni.
oke la..nnt nk close terus la blog ni hehehehehehehe =P

di sini sy nk ambil kesempatan mengucapkan

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

sama2 lah kita renungkan dan ambil ibrah drpd kisah 3 insan mulia,
Nabi Ibrahim, Nabi Ismail dan Siti Hajar..
(korg google jer la kisah nyer k..mls plak nk menaip pnjg2 lebar kat sini hehe)




hari raya haji ni klu ikut family sy kitorg raikan biasa2 jer..
xmeriah mcm hari raya aidilfitri..
wlu apa2 pon mase berkumpul dgn semua family tu la yg paling best..hehe


juadah pon simple2 jer..my mom juz buat LAKSA JOHOR jer..
nnt msti daging korban dpt byk..time tu masak la segala jenis masakan daging..
mkn la puas2 sampai naik darah tinggi..hahahha =P


ni td masa berkumpul ramai2 kat ruman uwan (nenek belah ayah)..celebrate belated besday kazen..
hari2 raya ni rezeki mmg mencurah2,,ALHAMDULILLAH... =)

*nk gi tolong kat dapur sat..nnt klu rajin raya thn depan sy update blog lagi..HAHAHAHA =P*

Thursday, 18 April 2013

OLD versus NEW =)

Assalamualaikum =)

hye readers!!!
wah budget macam ramai jer yg follow blog sy ni kannn.. *perasan*
eh tp xpe..sy tau org yg kat Bangalore sana tu slalu jer stalk n intai2 blog sy ni kan.
sian dia..bkk2 xde entri baru..haa bace lah balik semula entri lama2 ek??
*psstt..entri lama2 kan ade byk cite pasal awak =p*

ha oke laa..ape menda la OLDversus NEW ni kan??
ini salah satu program yg telah dan sedang berlangsung kat Universiti Malaya (UM)..
ianya merupakan satu pameran foto tokoh2 yg merupakan graduan dari UM ni ha..

Pameran foto ini bertujuan untuk mengimbau kembali kenangan Universiti Malaya dalam pembagunannya dan juga kegiatan pelajar dari awal penubuhan UM hingga ke generasi hari ini.

Photo Alumni UM : Datuk Aznil bin Haji Nawawi , Dato' Sri Haji Mohammad Najib bin Tun Haji Abdul Razak ,Datin Paduka Seri Rosmah binti Mansor ,Tun Dr. Mahathir bin Mohamad... atau mungkin ibu, bapa anda , saudara terdekat dan ramai lagi!!!

Dalam masa yang sama anda boleh menilai keindahan hasil lukisan yang diantaranya bernilai JUTAAN ringgit! peluang anda untuk ke GALERI SENI.

# copy paste dr FB



so 16 April 2013 bersamaan hari Selasa yg lepas telah diadakan majlis perasmian untuk event ni..diorg jemput Datuk Aznil Hj. Nawawi  (paknil) untuk rasmikan event ni..okeh serius teruja gilerrr kot bila dgr paknil nk dtg..patotnyer ada kelas pukul 2..tp last2 dpt tahu yg kelas ptg tu batal..so mmg gigih la terus rushing2 pergi panjat bangunan Canseleri UM tu ha..xpe la..paknil punyer pasal kan..mmg sanggup..hehehe =)

korg tau x..sy yg tunggu kat pintu masuk Canseleri tu sambut paknil..haaa excited gilerrr kannn..serius habaq kat you all sume...paknil ni mmg hensem kot..nmpak muda..wlupon umur dah byk dah..mase  paknil bg speech tu mmg best la..sbb paknil ada jugak cerita serba sedikit cerita dan pengalaman beliau masa bergelar mahasiswa kat UM ni..haa klu korg nk tau paknil ni graduan dari fakulti ekonomi UM tau..dan dlm ucapan beliau tu dah tentu la paknil ada selit2 kan nasihat, kata2 semangat yg sgt2 terkesan di hati..sungguh kejayaan dan peribadi paknil menjadi inspirasi kami para remaja masa kini.. =)

oke lahh..korg lyn la gamba2 yg ada ni k..
*jgn jeles tau!!! =P







and.....TARAAAAAAA!!!!! =)

WE ARE UMers
paknil yg hensem lg sporting =)
we <3 paknil

yg sy tunjuk tu ialah gambar paknil masa paknil menuntut kat UM dulu..
mmg nmpak lain sgt...smpai xboleh nk cam..
tp ttp maintain hensem =)

sape2 yg berhajat nk dtg tgk pameran ni..meh la dtg ke GALERI SENI, ARAS 5, BANGUNAN CANSELERI, UNIVERSITI MALAYA ..pameran ni sampai bila xsure plak..hehee smpai awal bln MEI rase nyer..ape tunggu lg..meh laa dtg..ada byk gambar lama or zaman muda2 tokoh2 yg disegani di Malaysia ni..contoh nyer seperti TUN MAHATHIR, TUN SITI HASMAH, MEJAR DR. FAIZ KHALID, dan ramai lg..mereka ni semua merupakan ALUMNI (graduan) dari UNIVERSITI MALAYA =)